2019 Güz Dönemi Kayıtları Hakkında Önemli Duyuru

Değerli Öğrencilerimiz,

 

Alttan kalan veya alınmamış derslerin öncelikle alınması zorunluluğu; Rektörlüğün aldığı yeni karar ile bu yıl uygulanmayacaktır. USİS sistemindeki yazılımsal hata nedeniyle 3.ve 4. Sınıfların almış oldukları dersler iptal edilmiş kayıtları silinmiştir. Dolayısıyla 12 Eylül 2019 itibarıyla ders kayıtları tekrar başlayacaktır. Öğrencilerimizin ders seçiminde mağduriyet yaşamamaları için aşağıdaki maddeleri dikkate almaları rica olunur.

 

1. Ders kayıtları         

                       12 Eylül 4. Sınıf öğrencileri

                       13 Eylül 3. Sınıf öğrencileri

                       14 Eylül 2. Sınıf öğrencileri

                       16 Eylül Bağımsız ders kaydı

                       17 Eylül (saat 14.00 itibarıyla) sadece ders ekleme

olarak tekrardan düzenlenmiştir.

Kayıt gününde ders seçemeyen ya da sorun yaşayan öğrencilerimizin 16 Eylül pazartesi günü F.Tülay Tuğcu ile (D-1015 No’lu oda) iletişime geçmeleri gerekmektedir.

 

2. Birinci sınıf öğrencilerimizin ders kayıtları otomatik olarak yapılmıştır. Fakat %30 Kimya öğrencilerimiz isterlerse, serbest seçim gününde KIM1601 Genel Kimya ve KIM1611 Genel Kimya Laboratuvar derslerinin gruplarını değiştirerek, yani sistemden Gr3’ü seçerek dersi İngilizce olarak alabilirler. Bu işlemi yapmak isteyen öğrencilerimiz F.Tülay Tuğcu ile iletişime geçebilirler.

 

3. Telefonla veya mail yoluyla kontenjan artırımı lütfen talep etmeyiniz. Kontenjanlar kontrollü olarak artırılmaktadır. Öncelikle aynı günü ve saatte açılmış olan tüm seçmeli derslerin tanımlanan kontenjanlarının dolması sonrasında, Laboratuvar derslerinde ise tüm gruplar mümkün olduğu kadar eşit öğrenci sayısına ulaştıktan sonra kontenjan artırımı yapılmaktadır.

 

4. Bölümümüz programında belirtilen Matematik ve Fizik derslerinin grupları almak istediğiniz bölüm dersleriyle çakışmakta ise; kayıt gününüzde programınıza uyan gruplarda kontenjan var ise dersi seçebilirsiniz. Bu derslerin kontenjanlarını ilgili bölümler kontrollü olarak artırmaktadır.

 

5. Bazı derslerimizin ingilizce grupları öncelikle ingilizce bölüm öğrencilerine açılmakta, daha sonra %30  öğrencilerine (Saat 13.00 itibarıyla) kontenjan dahilinde açılmaktadır.

 

6. Bitirme tezi için dilekçe verme süresi 13 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar uzatılmıştır. Dilekçeleri onaylanan öğrencilerin isimleri 17 Eylül günü ilan edilecek ve o öğrencilerimiz aynı gün saat 14.00 itibarıyla Bitirme tezlerini sistemden alabileceklerdir.

 

7. Yaz okulunda almış olduğunuz (önkoşul) dersleri notlarınız, fakülte kurulu kararı sonrası sisteme işlenmektedir. Sizin sınıfınıza tanımlanmış olan kayıt günü süresinin sonuna kadar notunuzun işlenmemiş olması halinden ötürü derse yazılamamanız durumunda, takip eden kayıt günü Bölüm Başkanlığı’na bir dilekçe ile başvurunuz.

 

8. Güz yarıyılı 16 Eylül 2019 pazartesi günü başlayacaktır.

 

Not:  Kontenjan artırım talepleri dışındaki sorularınız için ttugcu@yahoo.com adresine mail atabilirsiniz.

 

Kimya Bölüm Başkanlığı